Autovakantie

Steeds meer mensen gaan met de auto op vakantie. Dit kan diverse redenen hebben. Voor de één is het voordelig, een ander wil graag een voertuig tot zijn beschikking hebben om niet afhankelijk te zijn van één plek. Jarenlang zijn Frankrijk, Duitsland en Spanje populaire vakantielanden om met de auto op zomervakantie naar toe te gaan. In de winter gaan veel mensen bijvoorbeeld naar Oostenrijk om te skiën. Europese snelwegen worden steeds beter en goed onderhouden. Dit stimuleert mensen ook om de auto te pakken in plaats van het vliegtuig. Een goede voorbereiding is daarom essentieel.

Navigatie

Waar je vroeger nog een papieren kaart gebruikte is het tegenwoordig nog makkelijker geworden. In nieuwe auto’s zitten vaak ingebouwde navigatiesystemen. Er zijn tientallen apps beschikbaar voor je telefoon die je helpen met navigeren enzovoort. Populair is die van Google: Maps. Kijk of je kaarten offline kunt gebruiken. Je download als ware de kaart.

Als je op vakantie gaat is het handig om vooraf je route te bekijken. Gebruik bijvoorbeeld een routeplanner. Zijn er bijzonderheden zoals wegwerkzaamheden of staat er iets gepland op je route? Wanneer je naar een onbekende land gaat is de navigatie één van de dingen die je daarom goed geregeld wilt hebben.

Ben je iemand die op roadtrip gaat en graag de avontuur wilt opzoeken? Of ga je voor een paar dagen op weg met de auto? Stippel dan je eigen route uit. Markeer verschillende plekken door extra bestemmingen toe te voegen. In de markt vind je betaalde als gratis navigatie diensten. Vergeet niet om je TomTom een update te geven. Hoe dat werkt zie je op die website. Er komen steeds meer nieuwe wegen bij en die wil je natuurlijk wel beschikbaar hebben. Goede voorbereiding is halve werk.

Plaats een reactie