Cadeaus meenemen voor je vrienden en familie in het buitenland

Heb je familie of vrienden in het buitenland wonen en ga je bij ze op bezoek voor een bijzondere gelegenheid? Dan is het wel zo leuk om cadeaus mee te nemen voor kerst of hun verjaardag bijvoorbeeld. Het is vaak echter wel lastig om de juiste cadeaus uit te zoeken die je ook mee kan/mag nemen. Zeker als je met het vliegtuig reist is de ruimte vaak beperkt voor de cadeaus die je mee wil nemen. Hieronder hebben we een aantal tips verzameld voor cadeaus die je makkelijk mee kan nemen of andere creatieve oplossingen om toch cadeaus te kunnen geven aan de personen die je gaat bezoeken.

Geef een regionaal cadeau

Natuurlijk kan je er voor kiezen om echt Nederlandse dingen mee te nemen. Maar je kunt ook laten zien dat je je verdiept hebt in de regionale gebruiken van het land waar je vrienden of familie wonen. Zo heb je echt een origineel verjaardagscadeau wat past bij het land waar je naartoe gaat. Ook kan je er dan voor kiezen om lokaal iets te halen wat een stuk groter is dan wat je in je koffer mee zou moeten sjouwen. Je kunt op deze manier ook nog eens wat besparen, of een wat duurder cadeau kopen, omdat je anders nog de extra kosten voor het vervoer zou hebben. Daarnaast is het ook slim om de prijzen daar lokaal en hier te vergelijken. Sommige artikelen zijn in andere landen een stuk goedkoper/duurder dan hier. Door die goede voorbereiding kan je daar ook al een deel van je winst uit halen!

Ga iets leuks doen samen op jouw kosten

Dit cadeau neemt helemaal geen ruimte in beslag en blijft waarschijnlijk nog veel langer in het geheugen van de ontvanger dan een tastbaar cadeau. Ga iets tofs doen samen in het land van bestemming. Kies voor iets traditioneels wat bij het land past, of iets wat juist totaal out-of-the-box is. Dit zal degene aan wie je het cadeau geeft nooit vergeten. Denk bij een traditioneel cadeau bijvoorbeeld aan een excursie in de regio waar ze wonen, of een stadswandeling in de stad waar ze wonen (check wel vooraf even of ze dat niet al eens gedaan hebben natuurlijk). Ga je wat extremer dan kun je bijvoorbeeld een ballonvaart doen, of gaan parachutespringen voor de echte waaghalzen onder ons.

Kraamcadeau voor iemand in het buitenland

Een kraamcadeau is altijd lastig, zeker als je iets mee moet nemen voor iemand in een land dat je misschien niet zo goed kent. Met een gepersonaliseerd cadeau voor een baby kan je nooit mis gaan. Door de persoonlijke touch met de naam van het kindje op het cadeau zit je altijd gebakken. Houdt er wel rekening mee dat een kraamvisite er in andere landen heel anders aan toe kan gaan dan we gewend zijn. Bereid je hier altijd goed op voor en kijk wat de etiquette is van het land waar je naartoe gaat.

Heb jij vrienden of familie in het buitenland? Wat geef jij ze cadeau als je op bezoek gaat?

Plaats een reactie