Geniet van een vakantie op Texel!


Texel is het grootste en meest westelijke Waddeneiland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Het is slechts 20 minuten met de veerboot en scheidt het eiland van het vasteland. De boot vertrekt vanuit Den Helder ten noorden van Amsterdam.

Ongeveer 13.600 mensen wonen permanent op Texel, waarvan ongeveer 7000 in het grootste dorp Den Burg iets ten zuiden van het centrum van het eiland. De meeste toeristen die elk jaar naar Texel op vakantie gaan, worden aangetrokken door de stad De Koog, die direct achter de duinen van de Noordzeekust ligt.

Maar waar de gasten tijdens hun vakantie op Texel ook logeren, een bezoek aan de vuurtoren van Texel in het uiterste noorden van het eiland, zal niemand willen missen. Het brede zandstrand bij de vuurtoren is een van de mooiste stranden van het eiland. Ontdek het allemaal tijdens je vakantie op Texel.

De vuurtoren van Texel is het symbool van het eiland

Het eiland Texel ligt iets minder dan drie kilometer van het vasteland, met de Waddenzee ten oosten van het eiland en de Noordzee voor de westkust. Het landschap van het eiland wordt gekenmerkt door de zandstranden langs de Noordzeekust met daarachter de duinen, die langzaam opgaan in heide en bos. Het binnenland van het eiland tot aan de oeverkust van de Waddenzee is landbouwgrond. Naast aardappelen, suikerbieten en maïs worden er ook tulpen geteeld, die tijdens hun hoogtijdagen in mei veel toeristen naar het zuiden van het eiland trekken. Een vakantie op Texel biedt je rust en ruimte.

Ontdek de schapen tijdens een vakantie op Texel

Texel is vooral bekend om zijn schapen, waarvan het aantal veel groter is dan het aantal inwoners. Het lammetje seizoen in het voorjaar is ook een zeer populair seizoen om op vakantie te gaan op Texel. Texel is niet alleen rijk aan schapen, maar ook aan vogels. Vogelliefhebbers komen tijdens hun vakantie op Texel aan hun trekken. In het voorjaar broeden ongeveer 80 verschillende vogelsoorten in de beschermde duingebieden en het vogelinformatiecentrum biedt 3 keer per week rondleidingen door de natuurgebieden.

Hoe kom je op Texel?

Je kunt makkelijk op vakantie naar Texel. Texel is niet met het vasteland verbonden door een brug of een tunnel, om naar het Waddeneiland te komen moet je de veerboot nemen vanuit Den Helder.

Normaal gesproken vaart de TESO-veerboot één keer per uur, in het hoogseizoen vaak twee keer per uur. De eerste veerboot vertrekt om 6.30 uur en de laatste om 21.30 uur. Op zondag wordt de eerste veerboot geannuleerd, in de zomer om 7.30 uur en in de winter alleen om 8.30 uur. De reis duurt slechts 20 minuten en kost 37,- Euro voor één auto inclusief passagiers, op dagen met minder verkeer (dinsdag, woensdag, donderdag) slechts 25,- Euro. Voor fietsers slechts 5,- Euro en voor voetgangers slechts 2,50 Euro. Alle prijzen zijn voor de heen- en terugreis.

Openbaar vervoer vakantie Texel

Je kunt ook op vakantie naar Texel met het openbaar vervoer. Ieder half uur rijdt er een directe trein van Amsterdam naar Den Helder. Op het station neem je de rechteruitgang naar het kleine busstation, waar bus 33 naar de Texelse veerbootterminal vertrekt. Deze bus is vanaf 2017 gratis te gebruiken en stopt in de veerhaven direct aan de kassa van de veerboot.

Vakantieverblijf op Texel

Om een paar dagen van Texel te genieten blijf je natuurlijk overnachten. Op Waddenplaats.nl vind je veel verschillende vakantiehuizen, chalets, bungalows etc. En het leukste is dat je direct bij de eigenaar zelf boekt, zonder tussenkomst van boekingsbureaus en dergelijke. De eigenaren kunnen je wellicht nog goede tips geven voor je bezoek aan Texel. Zo leer je authentiek Texel nog sneller kennen. b

Plaats een reactie