Hoe financier je een Roadtrip door Europa?

Het financieren van een roadtrip door Europa kan een ontmoedigend en onhaalbaar doel lijken. Voor de meeste mensen is het een droom die nooit uitkomt. “Ik weet niet waar ik het geld vandaan zou moeten halen” is een vaak gebruikt excuus. Waarom niet? Mensen doen het de hele tijd!

De kijk op uitgaven veranderen

Voor veel rondreizigers is het financieren van roadtrips simpelweg een kwestie van hun kijk op uitgaven veranderen en opnieuw definiëren wat het betekent om ‘rijk’ te zijn. Ze hebben ervaring teruggekregen in ruil voor geld en hebben dit boven materialisme geplaatst. In ruil daarvoor worden ze beloond met onvergetelijke herinneringen en een algeheel grotere kijk op het leven. Als je eenmaal in die mindset zit, zul je duidelijk zien dat rondreizen goedkoper is dan je denkt. Verander je kijk en word rijk met ervaring.

Toewijding is cruciaal

Het is duidelijk dat de financiële situatie van iedereen anders is. Echter wat veel mensen die roadtrips maken in gemeen hebben, is dat ze zijn toegewijd. Toewijding is cruciaal. Het idee van reizen en wat het je kan brengen is hierbij onmisbaar. Zodra je die toewijding hebt, kun je beginnen met het maken van de nodige plannen om die roadtrip werkelijkheid te laten worden!

Welke mogelijkheden zijn er?

Besparen

We leven in een wereld van overvloed. Niet alles wat we kopen hebben we ook daadwerkelijk nodig. Als je bekijkt waar je geld heen gaat en dit categoriseert in luxe en benodigdheden, zul je zien dat je veel van die luxe kunt missen. Je moet wat dingen opofferen, maar het is goed te doen. Hierdoor zal je flink wat opzij kunnen zetten voor je roadtrip!

Extra werken

Als toevoeging op de eerste tip kun je ook nog een tweede baan nemen. Veel mensen besteden hun vrije tijd aan televisie kijken, scrollen op social media of zitten simpelweg achter de computer weinig zinnigs te doen. Jij kan deze tijd besteden aan extra werken zodat je sneller je droomreis kunt maken.

Mocht je niet kunnen wachten en zo snel mogelijk op reis willen, kun je er ook voor kiezen om tijdens je roadtrip geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld je woonruimte verhuren tijdens je afwezigheid, freelancen in de digitale wereld of lokaal wat werkzaamheden verrichten in bijvoorbeeld café’s, hostels of restaurants.

Geld lenen

Als je echt niet in staat bent om te sparen of extra te werken, zou je kunnen kijken of anderen je kunnen helpen. Je ouders zijn misschien niet zo blij met het idee om je avonturen te financieren, maar als ze in de financiële positie zijn om te helpen kan het geen kwaad om het te vragen, toch? Leg uit dat je gaat groeien en werk indien nodig een betalingsplan uit.

Als niemand je kan geven wat je nodig hebt, overweeg dan om geld te lenen van de bank. Hierbij is het belangrijk dat je de lening gaat aanvragen wanneer je nog werk hebt. De bank kan dan zien dat je een inkomstenbron hebt en zullen dan sneller krediet verlenen. Als je van plan was om je baan op te zeggen zodat je die roadtrip kunt maken, doe dat dan niet voordat je die lening voor elkaar hebt!

Plaats een reactie