Rondreis maken in Italië

Wil jij deze zomer op rondreis in Europa? Dan is Italië hiervoor een van de mooiste bestemmingen. Het land heeft meerdere prachtige regio’s die uitermate geschikt zijn voor dit soort vakanties. Met een rondreis zie je een stuk meer van het gebied dan bij een ander soort vakantie. Als je ervoor kiest om zelf met de auto te gaan of er een te huren, bepaal je helemaal zelf waar je heen gaat en hoe lang je ergens blijft. Je hebt zo enorm veel vrijheid tijdens je vakantie. Hieronder benoemen wij de mooiste en leukste regio’s in Italië voor een rondreis.

Sardinië

Eén van de twee eilanden ten westen van Italië is het eiland Sardinië. Op dit eiland heb je prachtige stranden waar je kunt genieten van de zon. Als je wat meer het land in trekt vind je de mooiste landschappen, met mooie bergen, kloven en diepe grotten. Je kunt op het eiland lekker eten en er zijn hele mooie hotels te vinden. Het eiland is vanaf schiphol maar twee uur vliegen. Eenmaal daar kun je makkelijk een auto huren en het eiland verkennen. Sardinië heeft overblijfselen van veel oude beschavingen, veel zelfs duizenden jaren oud. Er is dus ook veel geschiedenis te vinden en ontdekken op dit eiland.

Toscane

Dit gebied in Italië staat bekend om zijn mooie groene heuvels, grote wijnhaarden en kleine oude dorpjes. Voor een rondreis is Toscane erg geschikt, omdat er veel mooie steden in de buurt liggen. Bijvoorbeeld Lucca, Siena, Pisa en Florence. Deze steden hebben allemaal een unieke stijl, met een interessante geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Ook de stranden in Toscane zijn mooi, zo kun je veel afwisseling zoeken tijdens je reis. Toscane is één van de meest populaire bestemmingen in Italië, waardoor het soms wel redelijk prijzig kan zijn. Daarom kan het slim zijn om in het voor- of najaar te reizen. Zo heb je minder last van de drukte en hoge prijzen.

Noord-Italië

Het noorden van Italië staat in Nederland vooral bekend om zijn mooie, grote meren. Hier kun je heerlijk op vakantie, bijvoorbeeld bij het bekende Gardameer. Ook voor een rondreis is het noorden van het land erg geschikt. Zo liggen er ook een paar grote, historische steden in de buurt waaronder Milaan, Brescia en Verona. De landschappen rond deze meren zijn ook prachtig, met hoge bergen en droomachtige dorpjes. In deze streek kun je goed terecht voor een leuke avond. Met mooie dorpen en steden met de beste restaurants en cafés. In Lombardije vind je ook de meeste en beste casino’s van Italië. De meesten hiervan zijn in Milaan te vinden.

Het noorden van Italië heeft ook prachtige natuur. De hoge bergen zijn erg geschikt voor wandelroutes of mountainbiken. Op internet kun je veel van dit soort routes vinden met handige kaarten. Op veel plekken kun je in de zomer ook gaan watersporten. Vooral het Gardameer is hiervoor een goede locatie. Voor sportieve vakanties kun je dus ook goed terecht in Noord-Italië.

Plaats een reactie