Stedentrip naar de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een enorm land, met talloze grote steden. Als je als Nederlander zit te denken aan een stedentrip kan het enorm lastig zijn om een keuze te maken. Als je voor het eerst naar Amerika gaat zijn er een paar steden die boven de rest uitstijgen. Deze steden moet je een keer gezien hebben. Hieronder geven we meer uitleg en informatie over deze steden.

New York

Deze enorme stad heeft een hele brede geschiedenis en heeft veel mooie en beroemde bezienswaardigheden. New York is een stad die velen een keer gezien willen hebben. De stad heeft ook talloze activiteiten om te ontdekken, zoals de musicals op Broadway, Times Square en bijvoorbeeld iconische locaties opzoeken van bekende series en films. New York is ‘the city that never sleeps’. Er is enorm veel te zien en doen. Om het grootste gedeelte van de stad te hebben zien heb je eigenlijk wel minimaal een week nodig.

San Francisco

Deze stad is ook wel te beschrijven als het tegenovergestelde van New York. In plaats van hoge, massale gebouwen heeft deze stad vooral laagbouw en prachtige natuur. Zo is er een grote haven waar je zeehonden kunt zien en meerdere grote parken. In plaats van een wereldstad, lijkt San Francisco eerder een groot dorp. Ook zijn er genoeg leuke en unieke activiteiten in de stad. Een van de hoogtepunten is Alcatraz, de wereldberoemde verlaten gevangenis. Je kunt ook een fietstocht maken naar de indrukwekkende Golden Gate Bridge. San Francisco is een mooie, typisch Amerikaanse stad.

Las Vegas

Een van de meest iconische en indrukwekkende steden in de Verenigde Staten is Las Vegas. De stad ligt midden in de platte woestijn. Zeker ’s avonds is de stad adembenemend, met alle kleurrijke lichten, muziek en geluiden. Het is een zeer gezellige stad waar mensen heen gaan om lekker te genieten en te ontsnappen van het dagelijks leven. Mensen zien Las Vegas vaak als een dure stad, maar er zijn ook genoeg gratis dingen in Las Vegas te doen. Naast de casino’s zijn er ook enorm veel leuke activiteiten te beleven. Ook zit de stad vol met de beste hotels, toprestaurants en cafés. Als je van plan bent een reis te maken aan de westkust van de Verenigde Staten, is Las Vegas een stad die je niet mag missen.

Seattle

Dit is niet de eerste stad waar je aan zou denken voor een stedentrip. Seattle is enorm onderschat en is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Seattle Centre, het centrum van de stad, zit vol met mooie museums en alle soorten kunst. Seattle is een echte muziek- en kunststad. Als het goed weer is, is het de moeite waard om te kijken bij het Waterfront. Hier heb je een goed beeld op de prachtige skyline van de stad. Vaak zelfs met live muziek. In het centrum van de stad staat ook de Space Needle. Dit is een enorme toren met een observatieplatform. In de toren is ook een restaurant te vinden waar je lekker kunt eten. Seattle is niet een hele bekende stad, maar zeker de moeite waard.

Plaats een reactie