Vakantie vieren van je welverdiende crypto’s, kan dat?

Het is enorm populair om te handelen in crypto valuta. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt bijvoorbeeld dat van de jonge volwassenen tot 30 jaar 42% van de ondervraagden crypto valuta bezit. Velen zien het handelen in crypto’s als een leuke hobby die ook nog wat extra geld kan opleveren. En als je een leuke winst hebt gemaakt met crypto kopen, dan wil je er natuurlijk ook van genieten door bijvoorbeeld een leuke vakantie te boeken. Natuurlijk kun je dan je crypto valuta omwisselen naar euro’s en daar een reis of een accommodatie mee boeken. Maar wist je dat er ook steeds meer operators en reisorganisaties zijn waar je direct met crypto valuta kunt betalen?

Betalen voor echte dingen als een vakantie met crypto valuta

Het is nog maar 12 jaar geleden dat er voor het eerst werd betaald met crypto’s. Er bestonden toen nog alleen Bitcoins en die hadden eigenlijk nog geen echte waarde. Dat veranderde allemaal door de programmeur Laszlo Hanyecz. Hij had namelijk honger en vroeg op een forum wie er 10.00 Bitcoins wilde ruilen tegen 2 pizza’s. Kort daarop was de eerste transactie met Bitcoins een feit. Sinds die dag staat 22 mei bekend als Bitcoin Pizza Day, het heugelijke moment dat crypto’s echte waarde kregen. Misschien alleen minder heugelijk voor Laszlo Hanyecz, want 10.000 bitcoins zijn vandaag zo’n slordige 250 miljoen dollar waard.

Waar kun je een vakantie boeken met crypto valuta?

Na Bitcoin Pizza Day ontstonden er veel nieuwe crypto valuta waar ook steeds vaker mee betaald werd. Tegenwoordig kun je van alles kopen met je crypto’s, van auto’s en computers tot muziek, en je kunt er dus ook vakanties mee boeken. Er zijn verschillende operators die altcoins accepteren als betaalmiddel. Vaak worden de Big Cap Coins als Bitcoin, Litecoin Ethereum geaccepteerd, maar de lijst met geaccepteerde valuta wordt met de dag langer. Bekende operators waar je een boeking kunt betalen met crypto’s zijn Travala.com, Bitcoin.travel en Travelbybit.com. Kijk ook op BitPay hoe je kunt betalen voor vliegtickets met crypto.

De voor- en de nadelen van betalen met crypto’s voor je vakantie

Er zijn nogal wat voordelen om voor je vakantie te betalen met je crypto’s, maar er zijn ook enkele nadelen te noemen.

Voordelen:

–       Je hoeft geen transactiekosten te betalen als je met je creditcard betaalt.

–       Je hoeft niet uit te rekenen wat de wisselkoers is van euro’s naar een andere valuta, want 1 Bitcoin is overal hetzelfde waard.

–       Zolang je geen USB crypto wallet gebruikt kunnen je crypto’s niet worden gestolen

–       In verschillende landen zoals in de Verenigde Staten kun je ook met crypto’s in winkels betalen.

–       Je kunt anoniem een reis boeken, handig als je je partner wilt verrassen.

Nadelen:

–       Je hebt geen bedenktijd. Als je iets hebt besteld en betaald dan is er geen weg terug.

–       De waarde van crypto valuta kan sterk fluctueren. Dat betekent dat je reis ineens een stuk meer kan kosten, of juist minder als je geluk hebt.

Ontdek de echte wereld met je virtuele geld

Er zijn redelijk wat mogelijkheden om de reis en de accommodatie te betalen met je crypto’s. En ook is het met name in het buitenland bij steeds meer retailers en horecaketens mogelijk om met virtueel geld te betalen. Heb je dus een leuke winst gemaakt met je crypto’s en vind je dat je wel even genoeg naar het scherm hebt gekeken, boek dan een leuke reis om ervan te genieten in de echte wereld.

Plaats een reactie