Weekend weg met vrienden in Nederland

Wil jij een weekend op stap met je beste vrienden? Nederland heeft veel leuke steden en activiteiten om uit te kiezen. In dit artikel geven we een aantal leuke voorbeelden ter inspiratie.

Weekend Amsterdam

Voor een weekendje weg is Amsterdam natuurlijk een van de beste steden. In onze hoofdstad is enorm veel te doen, met een groot aanbod aan museums, rondvaarten en iconische buurten als de Jordaan, de Wallen en het Vondelpark. Ook kun je in de stad naar tentoonstellingen als Body Worlds, of naar de dierentuin. Als je fan bent van voetbal kun je in de ArenA ook een rondleiding krijgen door het stadion. In de avond zijn er veel leuke restaurants en cafés om je te vermaken. In Amsterdam heb je een groot aanbod aan hotels om uit te kiezen, in alle soorten, maken en prijzen.

Andere leuke steden

Ook Rotterdam en Den Haag zijn erg leuke steden voor een overnachting. In Rotterdam heb je ook veel museums en activiteiten. Zo heb je bijvoorbeeld het Maritiem museum en het Mariniers museum. Je kunt ook glow in the dark midgetgolfen of ontsnappen uit een van de vele escape rooms. De markthal en de Euromast mogen ook niet ontbreken tijdens je verblijf.

Net als Rotterdam heeft Den Haag een aantal mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Zo heb je het Binnenhof, het Mauritshuis en het Vredespaleis. De Haagse Passage en de markt zijn ook leuk om even te kijken en winkelen. Ook vind je in Den Haag Museum de Gevangenpoort en Paleis Noordeinde. Er is in de stad dus veel te zien en beleven.

Overige activiteiten

Buiten deze steden is er ook genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld overdag gaan paintballen of lasergamen. Het is ook leuk om een sportauto te huren of te gaan karten. Op het circuit van Zandvoort kun je zelfs racen in je eigen auto. Er zijn natuurlijk ook veel pretparken in Nederland en net over de grens. Dat is ook altijd een leuke optie. Liever iets minder avontuurlijks? Dan kun je ook een workshop bijwonen, bijvoorbeeld een workshop barbecueën. Er zijn ook genoeg locaties in Nederland om bier of wijn te proeven. Als je niet zeker weet wat je moet kiezen, kun je ook online kijken naar veilingen. Zo kun je goedkoop kaartjes krijgen voor leuke parken en activiteiten.

Als je ’s avonds moe bent en wil opladen voor de volgende dag, kun je er ook voor kiezen om wat leuks te doen op de hotelkamer. Je kunt bijvoorbeeld leuke spelletjes meenemen of bedenken. Is er die avond voetbal op televisie? Dan kunnen jullie ook gezellig de wedstrijd kijken en een gokje wagen. Let wel op dat je als het nodig is je identifier meeneemt, vaak moet je namelijk met iDeal betalen bij een Nederlands casino.

Er is genoeg te zien en te doen in Nederland. Wil jij precies weten wat je allemaal kunt doen in de stad of in de regio? Zoek dan online een overzicht en kies de leukste activiteiten uit.

Plaats een reactie